22 Aralık 2010 Çarşamba

Bu Ayıp Fenerbahçe'ye Yakışmadı.



FB. Acıbadem takımının hem kulüp tarihindeki hem de Türk Voleybol Tarihi'ndeki en büyük başarıya imza atarak dünya şampiyonu olduğunu biliyorsunuz. (Biz de yazmıştık: http://sportifkeyif.blogspot.com/2010/12/fb-acbadem-dunya-sampiyonu.html )

Şampiyon kızlar bu gün yurda döndü. Kızları karşılamaya aileleri, büyük bir basın ordusu ve taraftar gitmiş büyük bir kutlamanın hazırlıkları yapılmıştı. Uçaktan inip kızlar bekleme salonunun kapısında görününce heyecan doruğa çıktı bekleyenlerde ama bir gariplik vardı şampiyonların yüzlerinde. Şampiyonluğun verdiği gurur ve mutluluk okunuyordu ama mutsuz olduklarına dair izler de yansıyordu kameralara.

Fenerbahçe Yönetimi, tarihte (belki bir daha kimseye nasip olmayacak) bir ilki yaşayan ve yaşatan şampiyon kızlarına "Konuşma Yasağı" koymuştu. Kime mikrofon uzatılsa gözlerinden mutluluğunu dünyaya haykırmak isteyen bayanların dudaklarından "Konuşamıyoruz." diye bir cümle çıkıyordu. Hatta yasağı öyle bir abartmışlar ki, ailelerine sarılmalarına bile izin vermediler. Nihan Ataman, çocuklarına ve annesine sarılırken koluna giren bir el yola çekmek istedi ama anne yüreği yasak dinlemedi, Nihan: "Abi, n'apıyorsun? Ailem benim onlar." diye çıkıştı görevliye.

Basın toplantısında bu durum sorulduğunda kimse cevap vermedi soruyu geçiştirdiler.

Dünya Şampiyonu bir takıma konuşma yasağı, ailelerle kucaklaşma yasağı koymak gibi bir mantık hangi sivri zekâlının aklına geldi acaba?

Kanarya bilirsiniz, güzel hayvandır. Mutluluğunu şakıya şakıya haykırır ama kanaryayı susturdular kendini bilmezler.

Sözün kısa bu ayıp sana yeter Fenerbahçe, şimdilik....

Hiç yorum yok: