23 Aralık 2010 Perşembe

Fenerbahçe'nin Dünyaca Ünlü Yıldızında Doping Çıktı.



Avrupa’da yoluna yenilgisiz devam eden ve Türkiye Ligi’nde de lider durumda olan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nda Taurasi şoku yaşanıyor.

Sarı-lacivertli ekibin FIBA Euroleague’deki Euroleasing ve ligdeki Burhaniye Belediyesi maçlarında oynamayan ve sakat olduğu açıklanan yıldız oyuncunun, idrar testinde yasaklı madde tespit edildiği için kadroda yer almadığı belirtildi.

Ligde oynanan İstanbul Üniversitesi karşılaşmasının ardından kura sonucu doping testine giren ve idrarında yasaklı maddelerden bir tanesine rastlanan yıldız oyuncunun, ikinci numunesinin açılmasını beklediği ve bu süreç içinde kadroda yer almadığı ifade edilirken, bu maddenin nasıl alındığı konusunda da araştırmalar yapıldığı vurgulandı.

Hem performans, hem de kişilik olarak kimse Taurasi’nin bilerek doping yapacağına inanmadığı için tüm olasılıkların masaya yatırıldığı, ikinci numunenin de pozitif çıkması durumunda soruşturmanın genişletileceği de aktarıldı.

Taurasi’nin All Star oylama listesinde yer almaması da akılları karıştırmış, soru işaretleri oluşturmuştu. Bakalım ikinci örnek nasıl çıkacak. (Olumsuz bir durumda en az 6 ay parkelerden uzak kalacak.)

Taurasi, Euroleague’de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi’nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu.

Hiç yorum yok: