17 Aralık 2010 Cuma

3 Büyüklerin Yapamadığını 4. Büyük Saymadığımız Yaptı.












Gördüğünüz resimler, ilk yarıyı lider bitirmeyi garantileyen Trabzonspor'un Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen hafta yaptığı İstanbul BB ve ondan önce çeşitli takımlarla oynadığı maçlardan bir derleme.

Dikkatinizi çekmiştir hemen. 80.000 kişilik stadın 4/3'ü dolu. Geçen haftaki İstanbul BB maçındaki taraftar sayısı 61.000 olarak açıklandı. Olimpiyat Stadı'ndaki (aynı zamanda Türkiye genelindeki) taraftar rekoru 2003-2004 sezonunda Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan ve 2-2 biten bir derbiye ait 71.000 kişiyle.

Bir derbideki seyirci oranına bir de Trabzonspor'un "derbi maçlara ya da avrupa maçlarına nazaran" daha sıradan bir takımla yaptığı maçta ortaya çıkan 61.000 rakamına bakarsak Trabzonsor'un taraftar potansiyelini daha net görebiliriz.

Aynı stadda, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bile maç yaptı ama böyle bir taraftar görülmedi.
Mikrofon uzatılır uzatılmaz "en büyük taraftar kitlesi bizde" açıklaması yapan diğer Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş yöneticileri ve taraftarları artık bu gerçeği görmeliler.

Üst resimdeki taraftarın açtığı pankart sanırım aşağıdaki şekilde doğrulandı.



Tabii bir de böyle bir durum var, o da ayrı bir yazı konusu...





1 yorum:

İsmail dedi ki...

Gereksiz olmuş. Trabzon kendi stadını bile her zaman dolduramazken burayı doldurdu niye haber yapılmaz. Burada gurbetçiler hasret oldukları için geliyorlar tabiki. Mesela Galatasara Almanya'ya gittiğinde bakın ne oluyor.