13 Şubat 2010 Cumartesi

Turkcell Super Lig'de Bu Hafta


Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maçların ardından bu hafta sonunda Turkcell Super Lig heyecanı kaldığı yerden devam edecek. Birbirinden kritik maçlara sahne olacak mücadeleleri sizler için yorumladım.




Hafta içinde Antalyaspor'a kupada elenen Galatasaray, Ankaraspor'un küme düşürülmesi sonucu haftayı bay geçecek. Bu aradan yararlanan sarı kırmızılı ekip, gelecek hafta oynayacağı A.Madrid maçı hazırlıkları için Antalya' da kampa girdi.




Şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Fenerbahçe, bu hafta Manisaspor'a konuk oluyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalde eşleşen bu iki ekip, kupanın provasını bu maçta gerçekleştirecek. Fenerbahçe, hafta içinde 3- 0' ın rövanşında Bursaspor'a 3-1 yenilmesine rağmen tur atladı. Bu maçta Fenerbahçe'nin ortaya koymuş olduğu oyun taraftarlarını pek memnun etmedi. Geçtiğimiz hafta sonunda Diyarbakır' a puan kaybeden Fenerbahçe, kötü gidişe dur demek için kazanmak zorunda. Manisaspor ise, Mesut Bakkal'ın görevden ayrılmasından sonra Reha Kapsal'ı göreve getirdi. Kapsal yönetiminde kupada Denizlispor'u eleyen Manisa ekibi moral buldu. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yöneteceği bu maçta her türlü sonuç çıkabilir. Ancak, hafta içinden gerekli dersleri çıkarabilirse Fenerbahçe maçı kazanmaya yakın görünüyor.

Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği'ni son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup eden Beşiktaş, bu hafta Gaziantepspor'a konuk oluyor. Mustafa Denizli, ameliyatının ardından takıma geri döndü.


Ligin orta sıralarına demir atan Gaziantep, aslında kaliteli bir kadroya sahip. Ancak, kendilerinden bekleneni hala veremediler. Hafta içinde takımla pek idman yapamayan Bobo ve Holosko bu maçın kadrosuna alındılar. Beşiktaş, son hafta bol gollü bir galibiyet alsa da, gol yollarında sıkıntı yaşayan bir ekip. Gaziantep deplasmanları her zaman zorlu olmuştur. Bu yüzden ev sahibi ekip bu karşılaşmadan puan ya da puanlarla ayrılacaktır.


Haftanın en zevkli geçmesi beklenen maçı pazartesi günü oynanacak. Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, zorlu Bursaspor ile karşılaşacak. Hafta içinde Fenerbahçe'ye son dakika golüyle elenen Bursaspor'da moraller bozuk ve hakemlere tepki büyük. Ertuğrul Sağlam yönetiminde istikrarlı sonuçlar alan Bursaspor, sahasında başarılı sonuçlara imza atan bir ekip. Bursaspor'da son maçta sakatlanan Sercan'ın oynama ihtimali düşük. Kendisine hedef olarak Türkiye Kupası'nı koyan Trabzonspor'da moraller üst düzeyde. Kıran kırana mücadelenin geçmesi beklenen müsabakada beraberlik kimseyi şaşırtmamalı.


Ligde oynanacak diğer maçlarda Gençlerbirliği, Kasımpaşa'yı; İstanbul BB, Ankaragücü'nü; Denizlispor, Kayserispor'u; Diyarbakırspor, Sivasspor'u ağırlarken; Antalyaspor da Eskişehirspor'u konuk edecek.







Hiç yorum yok: