24 Şubat 2010 Çarşamba

Avrupa'daki Temsilcilerimizin Kritik Mücadeleleri

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Galatasaray ve Fenerbahçe perşembe günü Avrupa Ligi'nde önemli karşılaşmalar oynayacak. Geçtiğimiz hafta deplasmanda mücadele eden ekiplerimiz aldıkları sonuçlarla tur atlama yolunda büyük avantaj yakalamışlardı. Fenerbahçe, Lille' e deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen, deplasmanda attığı golün avantajıyla evinde oynayacağı maçta tur arayacak. 2-1'lik skor bir avantaj olsa da, Fenerbahçe' de işler yolunda gitmiyor. Pazartesi oynanan lig maçında Bursaspor'a 3- 2 yenilen sarı lacivertli takım sadece üç puan değil, moralini ve özgüvenini de kaybetmiş durumda. Taraftarın yoğun tepkisiyle karşılaşan Guiza'nın oyundan alındıktan sonraki görüntüleri Fenerbahçe'nin durumunu özetler nitelikte. Bu moral bozukluğunun yanı sıra, takımdaki eksikler de teknik kadroyu düşündürüyor. Özer, Lugano, Mehmet Topuz sakatlıkları sebebiyle Lille karşısında oynayamayacak. A. Santos cezası sebebiyle bu maçta yok. Bu oyunculara ek olarak dün de Vederson sakatlandı. Vederson'un oynayıp oynamayacğı maç gününde belli olacak. Lille takımda ise, takımın önemli oyuncularından Gervinho ve Debuchy oynayamayacak. Lille, Fransa'nın en golcü takımı ve çok hızlı atağa kalkan bir ekip. İlk maçı kazandıkları ve deplasmanda oynayacakları için kontra atak oynayacaklardır. Hızlı arağa kalktıkları için Fenerbahçe'nin bu atakları iyi kapaması gerekir.

Bu maçta Alex, takımının en etkili silahı olacaktır. Fenerbahçe' de eksikliği göze batan mevkii sağ açık. Daum, bu mevkiiyi Gökhan Gönül'ü sağ açığa çekip, sağ bekte de Önder'i mi kullanacak yoksa, Deivid'i uzun zaman sonra kadroya mı alacak bunu hep beraber göreceğiz.



Bir diğer maçta Galatasaray, evinde A.Madrid'i konuk edecek. İlk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, bu skoru avantaja çevirmenin peşinde. Hafta sonunda Beşiktaş ile berabere kalan sarı kırmızılı ekip, ligde liderliğini sürdürüyor. Takımın morali de üst seviyede. Ancak, Galatasaray' da da sakatlıklar can sıkıyor. Takımın en etkili oyuncusu Arda'nın oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Golcü sorunu çeken Galatasaray, Arda'nın oynamaması durumunda büyük sıkıntı çekecek.


A.Madrid, deplasmanlarda hızlı atağa çıkabilen bir ekip. Bu yüzden orta sahada dirençli olup, Aguero, Forlan gibi oyuncuların aralara sarkıp tehlike yaratmalarını önlemek gerekecek.

Galatasaray'ın avantajı olsa da, skoru koruma yoluna gitmemeli. Mutlaka gol bulmalı ve maçı kazanmalıdır.

Avrupa'daki temsilcilerimizin gereken sonuçları alacağını umut ediyoruz.

Hiç yorum yok: