10 Temmuz 2011 Pazar

Eşek'ten Al Haberi!



Efendim, ahtapot Paul'ü bilirsiniz. Rahmetli, Almaya'nın dünya şampiyonasındaki maçlarından önce yaptığı tahminlerle meşhur olmuş, kupadan sonra üst üste transfer teklifleri almıştı. Hayatının son günlerini şan, şöhret içinde, bir kolu bir bir yerde diğer kolu başka bir yerde geçirmişti. Sonra da aramızdan ayrıldı.

Onun izinden giden biri daha var. Bu onun kadar ünlü olamadı, şimdilik. Çünkü bu kâhinimiz yerel bölgede tahminlerini yapıyordu. Ancak, yavaş yavaş ününe ün katacak gibi görünüyor.

Kâhinimiz Arjantin'den. Tarihi değiştiren takım Belgrano'nun kenti Cordoba'dan. İsmi Andres.

Belgrano'lular her maçtan önce Andres'e fikrini soruyorlar, o da naz yapmayarak cevap veriyormuş. Tahminleri de gayet isabetliymiş.

Andres tahminlerini şöyle yapıyor: Önüne 3 balya ot koyuyorlar, üzerlerinde biri Belgrano'nun, diğeri rakip takımın forması var. Andres, kim galip gelecekse o balyayı seçiyor yemek için. Beraberlikse ortadaki balyayı seçiyor.

Aşağıdaki görüntü, River Plate'in Belgrano deplasmanında oynadığı maçtan önceki tahmin sırasında çekilmiş.







Maçın sonucunu biliyorsunuz, Belgrano 2 - River Plate 0. Bay tahmin yanılmamış yani.

Şimdi bir video izleyeceksiniz, orda da Andres'in rövanş maçı için yaptığı tahmine ait.

http://www.youtube.com/watch?v=foDxSzMUtQY



Maçın sonucu ne? River Plate 1 - Belgrano 1. Bu maçta River penatlı kaçırmıştı. Ligde kalması için 3-0 galip gelmesi gereken maçta berabere kalınca beklenmeyen tarih gerçekleşti. Bir efsane küme düştü.

Bu sonuç Belgrano'lular gibi Andres'i de ön plana çıkardı. Tahminler yapmaya devam ederse, tahminlerde isabet de devam ederse çocuk yapar mı bilinmez ama kariyer yapacağı kesin Andres'in...


Hiç yorum yok: