14 Ekim 2011 Cuma

Digitürk'ten Basketbol Severlere Kıyak...


Türkiye Basketbol Ligi yarın başlıyor.


Basketbol Ligi'miz bu yıl gelen Avrupa'lı yıldızlarla ve lokavt süresince NBA yıldızlarıyla İspanya Ligi'nden sonra Avrupa'da en zorlu ikinci lig olarak görülüyor.

Ligimizde bu yıl forma giyecek yıldızlar, Vujacic, Savanovic, Ersan İlyasova, Batista, İlievski, Barac, Deron Williams, Lakovic, Songaila, Zaza, Bogdanoviç, Gist, gibi Avrupa ve Dünya Basketboluna yön veren isimler.

Bu kadar yıldız, haliyle basketbola olan ilgiyi arttıracak. Ligimize en son ilgi yoğunluğu 3-4 sezon önceydi. O zamanki maçların NTVspor'dan şifresiz olarak yayınlanmasına karşın her salon tıklım tıklım doluydu. Televizyonda takımının oyununu gören taraftar, "Bu takımı canlı canlı izlemeliyim." diye düşünüyor ve ertesi hafta salona geliyordu.

Gel gelelim, devran döndü Digitürk buraya da el attı. Maçlar şifreye girdi. Salondaki taraftar ve ekran başındaki taraftar azaldı. Digitürk işi o kadar abarttı ki, maçları internetten yayınlayan bloglara kadar karıştı ve yasaklattı. Basketbol seyircisinden maçlara gitmeye imkanı olmayanlar için takımını izlemek bir işkenceye dönüştü.

Bu sene ligimize gelen yıldızlara bakarak, ilginin fazla olacağını herkes tahmin etti. Biz de Digitürk bir güzellik yapar, maçları şifresiz olarak yayınlar mı acaba? diyorduk ki, beklemediğimiz yerden yaptı Digitürk güzelliği. (!)

Lig tv haricindeki spor kanallarını kapatarak, hepsini Lig Tv adı altında sıraladı. (Lig TV, Lig TV 2, Lig TV 3) Buna göre futbol maçları Lig TV den yayınlanırken, Avrupa ligleri ve basketbol maçları diğer kanallardan yayınlacak.

Bu kanallardan yayınlacak maçları izlemek için ekstradan 15 lira ödeyerek ek paket alacaksınız, basketbol maçlarını ve avrupa liginden maçları izleyeceksiniz. Daha önceki sözleşmeleriniz falan gümbürtüye gidiyor yani.

Digitürk, ihaleye o kadar para harcayınca masrafları nerden çıkaracağını düşünüyor artık.

Süper Lig'in normal sezonu bitince playofflar için de ayrı bir güzellik yapacaklarına eminim.

Bir beyaz eşya firmasının reklam sloganı vardı, biz de onu Digitürk'e uygulayalım: Digi, sen her şeyi düşünürsün...

Hiç yorum yok: